Hem
 
 
 
Datum: 2009-05-02
  Toscana Dag 6

I dag, söndag är vi hemma hos 

Claudio Pantini.

som skall guida oss i det Toscanska kökets hemligheter. 

Stolt visar han upp vildsvins låret som vi skall njuta till huvudrätt.

Ingredienserna är framme. 
Claudio informerar vad som komma skall. 
Grönsakerna till vildsvinet mals. 
Håkan får uppdraget att röra i grönsakerna. 
Här i ligger en spenat liknade växt. 
 Som grovhackas.
Vitlök fräses i olivolja, Håkan rör fortfarande. 
Ricotta har tillsats, dax att reda. 
William öppnar vin till våra torra strupar. 
 Stjälkselleri och morötter fräses i olivolja.
Korngryn, linser och hönsbuljong tillsättes. 

Dax att göra pasta.

I en krater av vetemjöl lägges knäkta hela ägg. 

Blandas väl.. 
..till en fast smet. 
Dax att kavla lövtunt. 
 Rundlar stansas ut och den spenat liknade växten lägges på.
 Viks till halvmånar.
Pickas med en gaffel. 
Så får man denna vackra tortelini. 
Alla hjälps åt. 
   
Även jag och Paul. 
Aubergine skalas. 
Skivas och vändes i vetemjöl. 
Kokas i olivolja ca 30 sekunder /sida. 
Olivolja kokt med vitlöksklyftor och sedan tillsatt tomater får koka på svag värme i ca 15 minuter. 

Auberginen varvas med tomat och riven parmesanost.

PS.

Kommer ni ihåg den goda chili fyllda picorinin vi mumsade på? 

Äggulor vispas med socker. 
Vad händer här? 
 Sardeller mosas i het olivolja.
Sedan tillsättes tomater och oliver. 
Auberginen klar efter ca 20 minuter i 175C. 
Äggulevispet blandas med uppvispad äggvita. 
Gräddas till tunna bottnar som fylles med äggkräm. 
 Matsalen är...
 ..dukad och klar.
Aubergine terrin, enkelt men makalöst gott. 
Rätt nummer två på gång. 
 Soppa på korngryn och linser.
 Dax för pasta.
 Tortelini med tomat och sardellsås.
 Vildsvinet kokt i ca 3 timmar, sanslös gott.
Vi njöt av dessa viner. 
Claudios parad dessert. 
Stort tack Claudio, du är makalös. 
Tillbaks till Villa Palagine, blir det vinpaus. 
En titt i den överfyllda vinkällaren. 
Vi börjar samlas.. 
..på. 
 Dax för spumante.
Utan tvekan resans bästa carpaccio. 
Fabio berättar om det vita vinet. 
Lite olika charkuterier. 
Fabio är på gång. 
Pratar med gästerna. 
Jag får rycka in. 

 Fabio får en flaska vin i present.

Testamatta.

Betyder knäppskalle.

Fabio börjar leka med oss. 
Övriga gäster undra vad som händer. 

 Denna lek är helt knäpp, beror kanske på vinet.
Vi lugnar oss med en grappa. 

Vår nattportier

 Lurch

kommer ut och hälsar.

Schyysss, people sleeping! 

Jag säger bara en sak;

tacka alla för ett fantastisk trevligt resesällskap.

 
  Lagmark Gastronomi AB, Sundstorget 3, 252 21 Helsingborg, Tel: 042-14 88 30, Gourmetbutik 042-14 85 75. Mail: torbjorn@lagmark.se Login