Gourmetas (Går-me-tas) Etabl 2003 av Torbjörn Lagmark

Vår matlagning är djupt förankrad i det skånsk köket,

tillagat med fantasi, twist och respekt till våra traditioner. 

Våra rätter är i storlek som förrätter, så att man kan njuta av många rätter.

Kalla

Alla kalla Gourmetas serveras på rågbröd eller glutenfritt

  

45 kr

 

Rägan

Handskalade räkor, hemlagad majonnäs, citron, dill, tomat, stenbitsrom

 

Sillamaden

Skånska ägg, rödlög, dill, gräslög, lögsill 

Gubbröra

Ansjovis, rölög, dill, ägg

 

Laxen

Gravad, päror, dill, skånsk hovmästarsås

 

Rostbiffen

Svensk rostbiff, lökgojja, dijonkräm, västerbotten ost, rostad lög

Musfällan

3 utvalda ostar med tillbehör

Dansken

Dansk leverpastej, ättiksgurka, svamp, stekt fläsk

Spickeskinkan

Tomatkräm, örtbea

Landgången

Brie, salami, tockepaté, äppelchutney

Varma 

​Alla varma Gourmetas serveras på specialtillverkat surdegsbröd eller glutenfritt eller helt utan bröd. Enkelt att värma hemma, 5 minuter i ugn på 225 grader på galler.

Förälskade räkor

Ekologiska Vanemairäkor, aioli, tomat, legymer, ost

Plåtburken

Makrill, tomat, chili

Grodätaren

Sniglar, vitlök, persilja

Carpaccio

Lax, paprika, oliver

Jansson

potatis, cremè fraiche, ansjovis, västerbottenost

Spanjoren

Dadlar, bacon, vitlög

 

Tocken

Tupp, champinjoner, legymer, potatis, ost

Croque Monsieur

Skinka, ost, tomat Dijon

Lögadoppa

Löksås, potatis, fläsk, rårörda lingon

Bolognese

spicey högrevsås, legymer, tomat, ost

Svezia

Köttbullar, gräddsås, potatis, legymer, rårörda lingon

Rostbiffen

potatis, remoulad, lökgojja, rostadlök

Veggi

Grönsaker, rotsaker, tomat, svamp, ost

 

Formaggio

Talleggio, tomat, oliver, honung

Fromage

Brie, svamp, potatis, tryffelkräm

Skottorp

Haloumi, tomat, oliver, paprika, vitlök, örter

---------------------------------------------------------------------

Nedan serveras endast hos oss

 

85 kr

Mitt i prick

Päror, Per i viken, räkröra

 

Donken

Högrev, lög, Dijon, vitlök, päror

 

145kr

Bouillabaisse

Lax, torsk, räkor

Jakob

Pilgrimsmussla, legymer, forellrom

Rossini

Anklever, fläsk, potatis, tryffelkräm

Lagmarkare

Oxfilé, legymer, Dijon, ost, äggula

Tattaren

Rå oxfilé, kryddgula, legymer

Ankan

Svamp, grönsaker, Demiglace

Jägaren

Skånsktvilt, svamp, legymer

Herden

Lamm, päror, vitlök

Bonnen

Vaktel, päror, anklever

 

195Kr

Bottenviken

Löjrom, creme fraiche, potatis, rödlök

Thermidor

Halv hummer, Dijon, svamp

 

Gourmetasmeny 595kr

4 st aptitretare, 3 st till vitt vin, 3 st till rött vin, 1 st dessert

Lax, dadel, snigel, löjrom, gambaz, hummer, dagensfisk, anklever, oxfilé, ost, dessert

 

VID ALLERGIER VÄNLIGEN KONTAKTA PERSONALEN

Skåne, med sina bördiga jordar och vatten fulla med fisk, har genom historien gjort sig känt som Sveriges skafferi. Landskapets matkultur har djupa rötter i den skånska myllan, men befinner sig i dag - liksom övriga Sverige och våra nordiska grannar - mitt i en gastronomisk revolution. Lokala restauranger runtom i landskapet levererar ambitiös gourmetmat av världsklass och såväl Michelin-stjärnor som prestigefyllda omnämnanden i internationell press känns nu lika skånskt som äggakaka och gås.

Då det skånska (Läs svenska) köket med sina flera 100 åriga traditioner i det franska köket dyker det då och då även upp franska delikatesser.

Öppettider

Torsdag 11.30 - ca 22:00

Fredag 11.30 - ca 23:00
Lördag 11:30 - ca 23.00

Kontakt

Lagmarks kök

Roskildegatan 2
252 21 Helsingborg

Tel:0704 - 03 51 89

E-post: info@lagmark.se

  • Facebook