Gourmetas (Går-me-tas), skapades 2003, av Torbjörn Lagmark, som en modern hyllning till det moderna svenska köket, små eleganta minirätter med twist. Man väljer mellan fisk, skaldjur, kött och vegetariska rätter med tonvikt på skånska och svenska smaker.

De varma etablerades inför nyöppningen på Roskildegatan 2019.

Vår matlagning är djupt förankrad i det svenska köket,

tillagat med fantasi, twist och respekt till våra traditioner. 

Våra rätter är i storlek som förrätter, så att man kan njuta av många rätter.

Skåne, med sina bördiga jordar och vatten fulla med fisk, har genom historien gjort sig känt som Sveriges skafferi. Landskapets matkultur har djupa rötter i den skånska myllan, men befinner sig i dag - liksom övriga Sverige och våra nordiska grannar - mitt i en gastronomisk revolution. Lokala restauranger runtom i landskapet levererar ambitiös gourmetmat av världsklass och såväl Michelin-stjärnor som prestigefyllda omnämnanden i internationell press känns nu lika skånskt som äggakaka och gås.

Då det skånska (Läs svenska) köket med sina flera 100 åriga traditioner i det franska köket dyker det då och då även upp franska delikatesser.

Kalla

Alla kalla gourmetas serveras på rågbröd

  

 

45 kr

 

Räkröran

Handskalade räkor, hemlagad majonnäs, citron, dill, tomat, stenbitsrom

 

Skånsk sillamad

Skånska ägg, rödlög, dill, gräslög, ansjovis, 

 

Gravad lax

Päror, dill, skånsk hovmästarsås, citron

 

Rostbiff

Svensk rostbiff, lökgojja, dijonkräm, västerbotten ost, rostad lög

Tre ostar

tre utvalda ostar med tillbehör

Dansken

Dansk leverpastej, ättiksgurka, svamp, stekt fläsk

Spickeskinka

Tomatkräm, spickeskinka, marinad

Landgången

Brie, salami, tockepaté, äppelchutney

Varma 

Alla varma gourmetas serveras på specialtillverkat surdegsbröd. Enkelt att värma hemma, 5 minuter i ugn på 225 grader på galler.

Förälskade räkor

Ekologiska Vanemairäkor, aioli, tomat, legymer, ost

Skagen

Grönsaker, tomat, dillmajonnäs samt hand skalade räkor

Bouillabaisse

Lax, torsk, räkor, musslor legymer, ost

Carpaccio

Lax, paprika, oliver

Jansson

potatis, cremè fraiche, ansjovis, västerbottenost

 

Tocken

Tupp, champinjoner, legymer, potatis, ost

Croque Monsieur

Skinka, ost, tomat Dijon, legymer

Lögadoppa

Löksås, potatis, fläsk, rårörda lingon

Bolognese

spicey högrevsås, legymer, tomat, ost

Svezia

Köttbullar, gräddsås, potatis, legymer, rårörda lingon

Rostbiff

potatis, remoulad, lökgojja, rostadlök

Veggi

Grönsaker, rotsaker, tomat, svamp, ost

 

Formaggio

Talleggio, tomat, oliver, honung

Fromage

Brie, svamp, potatis, tryffelkräm

Skottorp

Haloumi, tomat, oliver, paprika, vitlök, örter

 

145 kr

Rossini

anklever, äpple, potatis, tryffelkräm

Rydberg

Oxfilé, legymer, Dijon, ost, äggula

195 kr

Perfekt att dela på två!

Bottenviken

Löjrom (50g), creme fraiche, potatis, rödlök

 

VID ALLERGIER VÄNLIGEN KONTAKTA PERSONALEN

 

Öppettider

Torsdag 11.30 - ca 22:00

Fredag 11.30 - ca 23:00
Lördag 11:30 - ca 23.00

Kontakt

Lagmarks kök

Roskildegatan 2
252 21 Helsingborg

Tel:0704 - 03 51 89

E-post: info@lagmark.se

  • Facebook