top of page

Gourmetas (Går-me-tas), skapades 2003, av Torbjörn Lagmark, som en modern hyllning till det moderna svenska köket, små eleganta minirätter med twist. Man väljer mellan fisk, skaldjur, kött och vegetariska rätter med tonvikt på skånska och svenska smaker. Matlagningen är modern med respekt och inspiration från de skånska traditionerna.

 

​Skåne, med sina bördiga jordar och vatten fulla med fisk, har genom historien gjort sig känt som Sveriges skafferi. Landskapets matkultur har djupa rötter i den skånska myllan, men befinner sig i dag - liksom övriga Sverige och våra nordiska grannar - mitt i en gastronomisk revolution. Lokala restauranger runtom i landskapet levererar ambitiös gourmetmat av världsklass och såväl Michelin-stjärnor som prestigefyllda omnämnanden i internationell press känns nu lika skånskt som äggakaka och gås.

 

Vår matlagning har ett starkt fokus på lokala och svenska råvaror

"MÖEN MAD Å GO MAD Å MAD I RÄTTAN TID Å MADARO"

bottom of page